duminică, 2 decembrie 2012

Legatura organelor cu planeteleLegatura organelor cu planetele

Astrologia, stiinta care dezvaluie legatura astrelor cu corpul omenesc, si de care au fost preocupati multi oameni de seama, Ptolemeu, Keppler, Tycho Brache, este in acelasi timp si un ghid providential care ne avertizeaza si ne arata ceea ce nu stim despre noi, permitandu-ne astfel sa ne indreptam. Pe baza pozitiei astrelor ea defineste influentele generale si particulare pe care acestea le au asupra noastra. Iata de ce, in functie de evolutia lor se modifica si functia organelor corpului nostrum.
Legaturile stabilite intre astir si organelle corpului uman sunt prezentate in tabelul urmator, iar din al doilea tabel pe care il voi prezenta, putem afla care sunt organelle afectate de ora de nesomn.
Orice astru are energie.
La nasterea unui copil, forta astrelor este asezata pe organelle sale. In acel moment, cu cat astrele se afla mai aproape de el, cu atat influenta lor asupra unui anumit organ va fi mai mare, si organul respective va ramane puternic toata viata; insa, daca astrele vor fi mai indepartate, va scadea energia organelor corespunzatoare.
                         Planete
                          Organe
Soare
Glanda pineala
Pamant
Plamani
Mercur
Tiroida
Venus
Coloana vertebrala
Marte
Pancreas
Jupiter
Suprarenale
Saturn
Timus
Uranus
Ficat
Pluto
Splina
Neptun
Inima
Luna
Ovare,prostata

Organelle afectate in functie de ora de nesomn

                                 Ora
                            Organ
1-3
Ficat
3-5
Plamani
5-7
Intestine gros
7-9
Stomac
9-11
Splina
11-13
Cord
13-15
Intestine subtire
15-17
Vezica urinara
17-19
Rinichi
19-21
Sex,vase sanguine
21-23
3 focare – centru nervos
23-01
Vezicula biliara
Pe langa informatia de corp solid, care corespunde unui organ, mai exista si informatia subtila, de una, care da caracterul. Apoi, apare interferenta dintre aster, mai departate sau mai apropiate, ele influentandu-se reciproc.
Asa se poate afla caracterul copilului si inclinatiile lui inca din momentul nasterii sale, negresindu-i-se directia de evolutie.
Sunt 12 zodii, anul astrologic incepe primavera, iar constelatiile sunt formate din stele fixe si planete mobile. Unele planete sunt rapide, altele lente.
Exista un ascendant si un descendent (linii care se calculeaza in functie de ora si ziua nasterii).
Ascendentul este constelatia ce apare la orizontul estic in momentul nasterii unei persoane. El are o influenta puternica asupra noastra, dupa varsta de 30 de ani, atunci cand caracterul omului este determinat de zodiac in care se afla ascendentul, sin u de zodiac de nastere.
Descendentul arata orientarea in privinta partenerilor si a mijloacelor de aparare in situatii limita (opus ascendentului).
Caracterul copilului este influentat insa si de mijlocul cerului - , care semnifica antenna spiritualitatii, culoarul spre sferele inalte – de fundul cerului - , respective incheierea unui ciclu evolutiv si inceperea altuia imediat superior (opus mijlocul cerului).
Reiese clar ca nici un om nu se poate incadra strict intr-o zodie, deoarece pentru fiecare zodie exista 12 ascendente, respective 144 variante de zodii (12 zodii x 12 ascendente), la care se mai adauga si influenta unor planete sau stele.
O mare inraurie in harta astrologica personala o are luna neagra (Lilith), care este o planeta karmica. Ea adduce cu sine mostenirile noastre din alte vieti, pedepsele, datoriile noastre karmice. Oricat de buna ne-ar fi harta astrala la nastere, daca Lilith este asezata intr-o pozitie ce influenteaza viitorul, nu putem intra pe “calea cea dreapta” pana nu ne platim datoriile.
Astrologia se limiteaza la studiul a 10 planete si 12 constelatii (zodii).

Planetele si semnificatiile lor :
·        Soarele – este steaua calauzitoare; semnifica directia, puterea;
·        Jupiter – marele benefic; semnifica justitiarul actual;
·        Luna – astrul care da sensibilitatea;
·        Lilith (luna neagra) – justitiarul din alte vieti; semnificatia ei sunt datoriile karmice;
·        Marte – semnifica lupta; razboi, actiune;
·        Mercur – semnifica instiintarea, anuntul, noutatea, vestea;
·        Venus – micul benefic, confera delicatete, frumusete, echilibru;
·        Pluto – semnifica proprietate, frica de nou, coruptie, primitivism, inferior, necomunicare, acumulare;
·        Neptun – planeta cu semnificatii in planul spiritual: arderea karmei, intelegerea vietii, ideal, Christ, caracter inalt, anticipare, parapsihologic, spiritual.
In ceea ce priveste zodiile, asa cum am mai spus, ele sunt in numar de 12, fiind denumite astfel : Berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioara, balanta, scorpion, sagetator, Capricorn, varsator si pesti.
Trebuie facuta precizarea ca, pentru asezarea planetelor pe ani, precum si pentru aflarea ascendentului si a descendentului, se folosesc tabele si formule de calcul specifice. In primul rand se calculeaza ascendentul, se asaza casele, planetele si stelele si apoi se face citirea amplasarii acestora. Fiecare stea sau planeta are o casa sau o zodie de domiciliu; daca sunt amplasate intr-un alt loc decat in domiciliu, stelele sau planetele prezinta aspecte diferite fata de locul de origine si anumite influente in functie de distanta lor fata de acest loc.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu